Senát Parlamentu České republiky

Valdštejnské nám. 4, 118 01  Praha 1

Lada Faldynová
Telefon
+420 257 072 302
Mobilní telefon
+420 704 644 464

Aktuální informace pro média ohledně možného konání 18. schůze Senátu (24.03.2020)

Perex:

S ohledem na probíhající jednání Poslanecké sněmovny se Organizační výbor Senátu sejde ve středu 24. března 2020 v 7:30, kdy rozhodne o případném konání 18. schůze Senátu. Předpokládá se, že pokud budou Senátu doručeny návrhy zákonů schválené Poslaneckou sněmovnou ve stavu legislativní nouze ještě během úterního večera, projednají je ve středu dopoledne senátorky a senátoři ve výborech. V odpoledních hodinách by se pak mohla uskutečnit 18. schůze Senátu.

Vzhledem k opatřením přijatým krizovým štábem Senátu není zástupcům médií vstup do Senátu umožněn, s výjimkou veřejnoprávních médií, která technicky zajišťují živý přenos z tiskového briefingu a jednání Senátu a poskytují ho všem zájemcům z jiných médií.

TISKOVÝ BRIEFING

Tiskový briefing předsedy Senátu a zástupců senátorských klubů bude živě vysílán na stránkách Senátu. Videozáznam a signál pro živé vysílání je možné také převzít od České televize či České tiskové kanceláře. Čas konání briefingu bude upřesněn po jednání Organizačního výboru Senátu.

V případě zájmu pokládat vystupujícím otázky prosím vyplňte tento krátký formulář. Na uvedený e-mail bude zaslán odkaz, na kterém je možné otázky zanechat s předstihem či je pokládat přímo v průběhu tiskového briefingu. Otázky budou nahlas přečteny a poté zodpovězeny, proto uveďte své jméno a název média.

SCHŮZE SENÁTU

Průběh 18. schůze Senátu bude možné sledovat živě na webových stránkách Senátu či prostřednictvím iVysílání České televize, od které je také možné převzít televizní signál či videozáznam.

Sue Nguyen, 24.03.2020