Odbor gastronomických služeb
Kontakty:
PaedDr. Michal Vevera / ředitel
- Tel:
- 25707 2545
- E-mail:
- veveram@senat.cz
Odbor gastronomických služeb plní úkoly zajišťující služby v oboru gastronomie ve vztahu k Senátu i Kanceláři Senátu tak, aby odpovídaly společenskému významu Senátu.
Vnitřní členění:
Oddělení přípravy jídel
Kontakty:
PaedDr. Michal Vevera / ředitel
- Tel:
- 25707 2545
- E-mail:
- veveram@senat.cz
Stručná charakteristika:
Prostřednictvím oddělení přípravy jídel zajišťuje zejména, nikoliv však výlučně:
- odpovídá za provoz zaměstnaneckého stravování;
- výrobně zajišťuje gastronomické akce v sídle Senátu, včetně venkovních prostor, jejichž financování je v souladu s rozpočtovými pravidly;
- sestavuje jídelní lístky ve všech gastronomických provozech;
- navrhuje menu pro mimořádné akce;
- zajišťuje výrobu pokrmů ve všech gastronomických provozech;
- zajišťuje výrobu teplé, studené kuchyně a cukrářských výrobků.
Oddělení provozní
Kontakty:
Petr Illek / vedoucí oddělení
- Tel:
- 25707 2710
- E-mail:
- illekp@senat.cz
Stručná charakteristika:
Prostřednictvím oddělení provozního zajišťuje zejména, nikoliv však výlučně:
- přijímá a eviduje objednávky vyplývající z požadavků zajistit ve stravovacích zařízeních gastronomické služby, které jsou součástí akcí souvisejících s činností Senátu;
- materiálně a obsluhou zajišťuje výše uvedené gastronomické služby;
- zajišťuje běžný provoz ve všech stravovacích zařízení vč. Senátorské jídelny a přilehlých salonků a venkovních prostor;
- prostřednictvím odpovědných zaměstnanců zajišťuje řádné vedení účtů;
- zajišťuje veškeré zásobování gastronomických služeb surovinami, potravinářskými produkty a nápoji a vede přesné účtování dodaného a spotřebovaného zboží;
- zajišťuje nákupy technologií nezbytných k provozu Odboru gastronomických služeb;
- zajišťuje pomocné práce při běžném i mimořádném provozu;
- zajišťuje optimální výběr dodavatelů při všech nákupech zboží i dodávek služeb, kontroluje kvalitu a úroveň ceny;
- zajišťuje zásobování pro výbory, komise, kluby a vedoucí pracovníky Kanceláře Senátu požadovaným zbožím, gastronomickými produkty;
- zajišťuje provoz automatů na výrobu teplých nápojů rozmístěných v areálu Senátu vč. doplňování surovin a peněžních operací;
- zajišťuje provoz kantýny pro zaměstnance;
- dbá na hospodárnost a efektivitu výroby; pečuje o svěřený majetek;
- dodržuje hygienická opatření při výrobě, expedici pokrmů, skladování surovin a nápojů, zejména opatření vyplývající z H.A.C.C.P;
- sleduje a zavádí do výroby a odbytu nové poznatky v oboru gastronomie a následně je aplikuje ve výrobě a servisu pokrmů a nápojů;
- odborně vzdělává zaměstnance odboru;
- aktivně spolupracuje s ostatními odbory Kanceláře Senátu při zajišťování gastronomických služeb.